Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Diku

790 000 kroner til "Et hestehode foran"

Norsk Hestesenter sitt prosjekt "Et hestehode foran - Bedre forståelse av hesten ved bruk av moderne teknisk og digitalt utstyr" har gjennom Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) fått tildelt 790 000 kroner. - Stor stas, og veldig viktig for utviklingen av ridelærer- og travtrenerutdanningene våre, sier Cecilie Gaarder Skaug, direktør og rektor ved Norsk Hestesenter.

Knekten fra Kvam er kongen på haugen i sitt lille rike, nå venter sommerens store eventyr i fjellet.

Kongen på haugen

Med et årvåkent blikk står hingsten på sin faste plass på knausen i luftegården. Han skuer utover sitt lille rike, og følger med på det som skjer på gårdsplassen og på veien nedenfor. Kanskje han ligger i trening til sommerens store oppgave?

Grane Knekten skal tilbringe sommeren i vakre Sikkilsdalen! Foto: Katharina Sørensen

Fjellet kaller!

Har du ei dølahoppe du vil bedekke i sommer? De flotte hamningene i Sikkilsdalen, Tronhus og Bekkelegeret har fire nydelige dølahingster som er klare for tidenes sommerferie!

Fiona

Temakveld med Fiona Bach-Gansmo

Norsk Hestesenter inviterer alle interesserte til temakveld med Fiona Bach-Gansmo fra Equi-tech i Danmark den 20. mai kl.18.00.

Stine Ekra, Hanne Dahl Lien og Thea Meltzer på Strömsholm under årets internasjonale studentkonkurranse.

Ridelærerstudenter på internasjonal studentkonkurranse

I år var det sjuende gang den internasjonale studentkonkurransen i EEN ble arrangert, og i år var det Ridskolan Strömsholm i Sverige som var vertskap. Norsk Hestesenter deltok med to studenter og to instruktører i konkurransen.

IMGP2502 – Kopi

Regler for bruk av utendørsanlegget

Våren har kommet, og mai-snøen forsvinner forhåpentligvis snart igjen! Det betyr at det er utesesong for trening av hest, og vi har derfor oppdatert reglene for deg som bruker vårt anlegg utendørs.

Eier Nina Bekkevold omfavner Toregardens Caiser når det blir klart at hingsten har fått 1. premie og har blitt stilt som I i kvalitet.

Fjordhestfest på Nordfjordeid

Årets hingsteutstilling for fjordhest på Nordfjordeid er nå avsluttet, og her finner du resultatene fra årets fjordhestfest!

aktivtetsuke

Aktivitetsuke

I uke 6 har vi aktivitetsuke i rideskolen vår. Elever fra rideskolen har førsterett på plassene, men aktivitetene er også åpne for andre!

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500